Kremlis pēc Ukrainas triecieniem piedāvā evakuēt Belgorodas iedzīvotājus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas amatpersonas dienvidu pierobežas pilsētā Belgorodā piektdien piedāvāja evakuāciju šīs pilsētas iedzīvotājiem, kas ir bezprecedenta solis pēc Ukrainas triecieniem šai pilsētai.

Kremlis ir mēģinājis uzturēt normālas situācijas šķietamību Ukrainas kara frontē, bet nesenie triecieni Belgorodai ir pietuvinājuši Krievijas iedzīvotājiem šo bruņoto konfliktu.

Belgorodas apgabala gubernatora Vjačeslava Gladkova paziņojums, ka izbiedētie iedzīvotāji var evakuēties, ir tālejošākais pasākums kādā no Krievijas pilsētām kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī.

"Es redzu vairākus aicinājumus sociālajos medijos, kur cilvēki raksta: mēs esam nobijušies, palīdziet mums nokļūt drošā vietā," videopaziņojumā sacīja Gladkovs.

"Protams, mēs to darīsim! Mēs jau esam pārcēluši vairākas ģimenes," viņš piebilda.

Gubernatora piedāvājums tika izteikts dienu pēc Belgorodas nakts apšaudes, kurā tika ievainoti vismaz divi cilvēki un izsisti logu stikli augstceltnēs. Belgorodas pilsētas amatpersonas piektdien aicināja iedzīvotājus aplīmēt logus ar izolācijas lenti, lai novērstu to saplīšanu sprādzienu viļņos.

Ukrainai pirms nepilnas nedēļas apšaudot Belgorodu, gāja bojā 25 cilvēki. Tas bija lielākais bojāgājušo Krievijas civiliedzīvotāju skaits kopš bruņotā konflikta sākuma.

Gladkovs paziņoja, ka Belgorodas iedzīvotāji tiks aizvesti uz Starijoskolas un Gubkinas pilsētām tālāk no robežas, kur viņus izmitinās "komfortablos apstākļos".

"Jūs paliksiet tur tik ilgi, cik nepieciešams," piebilda gubernators. Viņš tomēr brīdināja, ka tur nav pietiekami daudz mājokļu, lai izmitinātu visus Belgorodas iedzīvotājus.

"Es aicināšu savus kolēģus, citu apgabalu gubernatorus, mums palīdzēt," sacīja Gladkovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu