VIDEO Okupantu droni Ukrainas aizstāvjiem sagādā pamatīgas problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FPV drons.
FPV drons. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas karavīri norādījuši, ka Krievijas sprāgstošo dronu dēļ bieži vien ir spiesti pamest savus transportlīdzekļus un vairākus kilometrus garu ceļu mērot kājām, ziņo ASV izdevums "Insider".

Ukraiņi atzīmē, ka Krievija pastiprina uzbrukumus un no šiem droniem pasargāts nav neviens transportlīdzeklis. Okupantu spēki piedzīvojuši līdzīgas problēmas.

Ukrainas aizstāvji izdevumam "The New York Times" norādījuši, ka "pirmās personas skata" (FPV) dronu dēļ aizsargāt un apgādāt frontes pirmās līnijas ir krietni sarežģītāk nekā iepriekš. 

Šos lētos dronus karā izmanto abas puses, un tie parasti nemaz nav ražoti militārajām vajadzībām, bet kaujā tiem tiek piestiprinātas sprāgstvielas. Operatori tos vada, atrodoties vairāku kilometru attālumā no mērķiem.

Droni var veikt vienvirziena uzbrukumus, izraisot postošus sprādzienus vai atsevišķos gadījumos nometot bumbas uz mērķiem. Kāds Ukrainas zemessargs laikrakstam "Times" norādījis, ka šādu dronu uzbrukuma laikā ir ārkārtīgi bīstami pārvietoties bruņumašīnā.

Viņa vienības vīri uzsvēra, ka pēdējo pāris mēnešu laikā viņi ir atstājuši savas bruņumašīnas un 9,6 kilometru tālo ceļu uz frontes pozīcijām mērojuši kājām.

Līdzīgās grūtībās iedzīvojusies arī 117. brigāde Zaporižjas apgabalā, kam lietū un dubļos bija jāmēro 6,4 kilometri kājām. Ja viņi munīciju un pārtiku piegādātu bruņumašīnās, tad okupantu droni viņiem uzbruktu no augšas.   

Taču staigāšana arī nav visdrošākais pārvietošanās veids, jo šie droni viegli spēj sekot karavīriem un veikt triecienus. 

FPV dronus var ražot lielos daudzumos. Tiem ir izšķirīga nozīme kaujas laukā, jo tie apdraud jebko, kas kustas, sevišķi transportlīdzekļus, kas ir lieli mērķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu