VIDEO "Klases ekskursija." Saeimā turpina strīdēties par dažu deputātu vizīti Ķīnā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV video.

Saeimas deputāti turpina strīdēties par dažu Saeimas pārstāvju vizīti uz Ķīnu. Deputāti, kas Ķīnu apmeklēja, uzskata, ka vizīte ir uzskatāma par veiksmīgu komandējumu, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Oficiāla uzaicinājuma neesot bijis un neesot bijusi zināma arī plānotā darba kārtība, tāpēc deputāts Ervins Labanovskis braucienam teicis nē.

Viņš sacīja: "Nedaudz jau šis brauciens atgādina tādu klases ekskursiju. Būtu bijis normāli, ka ar sadarbības grupu tiktu izdiskutēts – kādi ir mūsu principi, ko mēs vēlamies sasniegt, kādi ir riski, kādas ir galvenās ziņas, koordinējoties ar Ārlietu ministriju, drošības dienestiem, un tad nolemt, vai mēs braucam un kā mēs braucam. Šis process netika veikts."

Deputāti, kas devās uz Ķīnu, arī norādīja, ka brauciens bija izcils, jo viņus, piemēram, uzņēmusi trešā augstākā Ķīnas amatpersona.

Saeimas prezidijs Latvijas Televīzijai iepriekš apstiprināja, ka no deputātiem saņēmis vēstuli, kurā lūgts attaisnot kavējumu. Tomēr šis iesniegums nav komandējuma apstiprinājums.

Jau ziņots, ka ppozīcijas politiķa Aināra Šlesera (LPV) vadītās Saeimas deputātu delegācijas braucienu uz Ķīnu, kuru apmaksā šī valsts, pavada arī vairāki uzņēmēji, kas ir cieši saistīti ar Šleseru ģimenes biznesu, vēstīja LTV raidījums "De facto".

Kā atzīmē raidījums, vizīte netika akceptēta Saeimā un saskaņota ar Ārlietu ministriju, tāpēc radies jautājums, vai ceļojums nav uzskatāms par neatļautu dāvanu no Ķīnas valdības. Daļa no uzņēmējiem, kas Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) delegācijas sastāvā devušies uz Ķīnu vienlaikus ar politiķiem, esot cieši saistīti ar Šleseru ģimenes biznesu.

Uz Ķīnu aizbrauca pieci Šlesera vadītās "Latvija pirmajā vietā" (LPV) frakcijas deputāti, divi Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji - Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks - un Viktorija Pleškāne no "Stabilitātei".

Uzņēmēju delegācijā, kurai politiķi, kā paši apgalvo, "atver Ķīnas ierēdņu durvis", piedalās arī deputāta Aināra Šlesera dēls Edvards Šlesers, kurš pārstāv uzņēmumu "Riga Port". Ķīnas braucienā piedalās arī "Riga Port" valdes loceklis Miķelis Lapše. "Riga Port" pastarpinātie līdzīpašnieki šobrīd ir Šleseru ģimenes pārstāvji. Braucienā piedalās arī "Riga Port" grupas uzņēmuma "Baltijas tranzīta serviss" valdes priekšsēdētājs Ivars Sormulis, kurš ir arī firmas līdzīpašnieks, tātad - Šleseru ģimenes partneris.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu