No amata atstādinātajam virspavēlniekam Zalužnijam piešķirts Ukrainas varoņa tituls (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs
Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs Foto: SERGEY BOBOK/AFP

Prezidents Volodimirs Zelenskis piešķīris Ukrainas varoņa titulu Valērijam Zalužnijam, kurš vakar atstāja Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieka amatu. Dokumentu par titula piešķiršanu Zelenska birojs publicēja 9. februārī, ziņo Ukrainas mediji.

Prezidenta dekrētā teikts, ka Zalužnijs tika apbalvots "par izciliem personīgajiem nopelniem Ukrainas valsts suverenitātes un teritoriālās integritātes aizsardzībā, nesavtīgu kalpošanu Ukrainas tautai".

Līdz ar Ukrainas varoņa titulu Zalužnijam piešķirts arī Zelta Zvaigznes ordenis.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka 8. februārī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis valsts bruņoto spēku virspavēlnieka amatā iecēla līdzšinējo sauszemes spēku komandieri Oleksandru Sirski.

Par šo lēmumu Ukrainas prezidents paziņoja savā "Telegram" kanālā.

Tādējādi apstiprinātas izskanējušās baumas, ka ģenerālis Valērijs Zalužnijs no amata tiks atstādināts un viņa vietu ieņems kāds cits.

Zelenskis platformā "X" paziņoja, ka ticies ar Zalužniju un apspriedis izmaiņas bruņoto spēku vadībā.

Viņš Zalužnijam piedāvājis palikt par "daļu no komandas".

"No [8. februāra] Ukrainas bruņoto spēku vadību pārņems jauna komanda. Es vēlos, lai armijas ģenerālštābā, galvenajā mītnē, un karavīru vidū Robotinē un Avdijivkā būtu vienāda vīzija par kara turpmāko gaitu," teica Zelenskis.

Zelenskis teica, ka viņam bijušas sarunas ar vairākiem armijas komandieriem, tostarp brigadierģenerāļiem Andriju Ignatovu, Mihailo Drapatjivu, Ihoru Skribjuku, un pulkvežiem Pavlo Palisu un Vadimu Suharevski.

Prezidents norādīja, ka viņi visi pretendē uz amatiem armijas vadībā.

Zalužnija atstādināšanu apstiprinājis arī Ukrainas Aizsardzības ministrs Rustems Umerovs.

"Pieņemts lēmums mainīt Ukrainas bruņoto spēku vadību. Esmu sirsnīgi pateicīgs Valērijam Fjodorovičam (Zalužnijam) par visiem viņa sasniegumiem un uzvarām," sociālās saziņas vietnēs pavēstījis Umerovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu