"Tas neietilpst mūsu kompetencē." Kremlis par Navaļnija līķa atdošanu radiniekiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Foto: TASS/via REUTERS

Jautājums par Alekseja Navaļnija līķa atdošanu radiniekiem neietilpst Kremļa kompetencē. Par to preses brīfingā paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta "Meduza".

"Nē, tas nav mūsu jautājums. Mēs neesam iesaistīti šī jautājuma risināšanā. Tā nav prezidenta administrācijas funkcija," Kremļa pārstāvi citē "Interfax".

Runājot par Alekseja Navaļnija nāves apstākļu izmeklēšanu, Peskovs sacīja, ka "tā notiek, tiek veiktas visas nepieciešamās darbības šajā sakarā.

Taču līdz šim šīs izmeklēšanas rezultāti nav publiskoti, jo patiesībā tie vēl nav zināmi," viņš piebilda.

Uz žurnālistu jautājumu, vai Kremlis ir ieinteresēts veikt rūpīgu opozīcijas līdera nāves izmeklēšanu, prezidenta preses sekretārs sacīja: "Tiek veiktas visas paredzētās darbības saskaņā ar Krievijas likumdošanu."

Peskovs arī atteicās pastāstīt, kāda bija Vladimira Putina reakcija uz Navaļnija nāvi. "Man nav ko piebilst pie tā, kas jau ir teikts par šo tēmu," viņš teica.

Vienlaikus preses sekretārs nosodīja Rietumu politiķu izteikumus par Kremļa atbildību par Krievijas opozīcijas līdera nāvi.

"Šie izteikumi nevar nodarīt nekādu kaitējumu mūsu valsts vadītājam, bet tie absolūti neliecina neko labu par cilvēkiem, kuri šādus paziņojumus izsaka," sacīja Peskovs.

"Apstākļos, kad nav pieejama visa informācija, mēs uzskatām, ka ir absolūti nepieņemami izteikt šādus, nu, teiksim, atklāti sakot, bezkaunīgus paziņojumus.

Tas nepiedienas valsts amatpersonām, no kuru lūpām mēs dzirdējām šādus paziņojumus."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu