"Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki beidz streiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bayne Stanley / ZUMA Wire

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki 9. marta rītā pabeidza vairākas dienas ilgušo streiku par atalgojumu, ļaujot lidsabiedrībai lielā mērā atjaunot reisus, paziņoja kompānijas preses pārstāvis.

"Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki streiku sāka ceturtdien plkst.4 (plkst.5 pēc Latvijas laika), un bija plānots, ka tas ilgs līdz sestdienas plkst.7.10 (plkst.8.10 pēc Latvijas laika). Plānotajā laikā streiks tika pabeigts.

Gan ceturtdien, gan piektdien streika, uz kuru arodbiedrība "Verdi" aicināja ap 25 000 darbinieku, dēļ "Lufthansa" atcēla ap 1000 reisu.

Arī sestdienas rītā, neskatoties uz streika beigām, Frankfurtes un Minhenes lidostās tika atcelti atsevišķi reisi. Lidsabiedrība lūdz pasažierus regulāri pārbaudīt plānotā reisa statusu.

Ceturtdien beidzās gaisa satiksmes drošības darbinieku streiks Hamburgas un Frankfurtes lidostās.

"Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki pieprasa algas 12 mēnešos paaugstināt par 12,5% vai vismaz 500 eiro mēnesī, kā arī vienreizējas piemaksas 3000 eiro apmērā, lai kompensētu inflācijas kāpuma negatīvo ietekmi uz ienākumiem. Lidsabiedrība līdz šim piedāvājusi 28 mēnešos algas palielināt par 10%.

Nākamā saruna kārta paredzēta 13. un 14.martā.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu