Krievija neizpratnē par Bērziņa paziņojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa paziņojums, ka Otrajā pasaules karā nebija uzvarētāju, ir zaimošana un tas ir pretrunā ar vēsturisko realitāti, otrdien pauda Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

«Vārdi, ka Otrajā pasaules karā «nebija uzvarētāju», raisa neizpratni. Tas pašā saknē ir pretrunā ar vēsturisko realitāti, un tā ir zaimošana attiecībā uz Padomju Savienības tautām un tās sabiedrotajiem antihitleriskajā koalīcijā, kas pasauli atbrīvoja no fašisma,» uzskata Krievijas diplomāts.

Krievijas Ārlietu ministrija Bērziņa nostāju uzskata par «destruktīvu mēģinājumu pārskatīt Otrā pasaules kara un Nirnbergas tribunāla rezultātus, kas SS atzina par noziedzīgu organizāciju».

Šomēnes, vēršoties pie Latvijas kara veterānu sabiedriskajām organizācijām, Bērziņš apliecināja, ka sabiedrības saliedēšanas procesu ir sācis ar kara dalībniekiem, jo «ir jāsāk ar pamatiem un jāatgriežas tajā vēstures punktā, no kura sākās Latvijas sabiedrības šķelšanās».

«Izlīgums ir iespējams vien tad, ja esam vienisprātis, ka pie Otrā pasaules kara traģēdijas, kurā tika nežēlīgi ierauta arī Latvijas tauta, noveda Molotova-Ribentropa noziedzīgais pakts. Šajā karā nebija uzvarētāju, jo šis bija lielākais noziegums pret cilvēci tās pastāvēšanas vēsturē, kura sekas vēl ilgi atbalsosies paaudžu paaudzēs, arī tajos upuros, kuri nevainīgi cieta lēģeros, koncentrācijas nometnēs un cietumos,» skaidroja Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu