Krieviņš: Ierēdņu skaits Valsts pārvaldē varētu samazināties par 2000 cilvēkiem (176)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts pārvaldē plānotā reforma un ierēdņu mazināšana nenotiks kā krīzes gados, kad to skaits tika mazināts lineārā veidā, bet tā tiks rūpīgi izvērtēta, lai no pašreizējiem 11 000 ierēdņu valsts pārvaldē paliktu strādāt aptuveni 9000, šorīt intervijā «Rīta Panorāma» stāstīja Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Pēc Krieviņa domām Latvijas ierēdniecības struktūra arvien nav optimāla, lai gan tā vienreiz piedzīvojusi krasu samazinājumu. Taču tagad domājot par reformu īstenošanu valsts pārvaldē tiks domāts par pakalpojuma kvalitāti, kādā tos valsts pārvalde sniegt saviem iedzīvotājiem.

Lai ierēdņu skaitu samazinātu pakāpeniski un pārdomāti, Valsts kanceleja kopā ar Finanšu ministrija sāks analizēt ministriju budžetus, tādējādi izvairoties no situācijas, ka viss tiek darīts uz ātru roku. «Nekādā ziņā šis izvērtēšanas process netiks sasteigts, ja mēs steigsimies, tad iebridīsim vēl dziļāk mežā,» piebilda Krieviņš.

Štatu samazināšana gaida arī pašu Valsts kanceleju, jo pēc Krieviņa domām sākumā jāsakārto pašam sava mājvieta, tādējādi kļūstot par paraugu citām valsts pārvaldes iestādēm.

Kā piemēru viņš minēja, ka pašlaik Valsts kancelejā notiek darbības izvērtējums, kura rezultāti būs zināmi novembrī un tad arī būs zināms no kādām štata vietām varēs atteikties.

Komentāri (176)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu