ES līderi pauž atbalstu Erdogana režīmam (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, reaģējot uz militārā apvērsuma mēģinājumu Turcijā, sestdien izteikuši atbalstu prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana valdībai un aicinājuši nekavējoties atgriezties pie normālās kārtības.

«Spriedze un problēmas Turcijā nevar tikt atrisinātas ar ieročiem,» žurnālistiem norādīja Tusks, kas ieradies Mongolijā, lai piedalītos Āzijas un Eiropas samitā. «Militārajiem apvērsumiem modernajā Turcijā nav vietas. Demokrātijai un likuma varai nav alternatīvas.»

Iepriekš jau tika izplatīts Tuska, Junkera un ES ārlietu dienesta vadītājas Federtikas Mogerīni kopīgais paziņojums, kurā Ankara aicināta nekavējoties «atjaunot konstitucionālo kārtību».

«Turcija ir svarīgs Eiropas Savienības partneris. ES pilnībā atbalsta demokrātiski ievēlēto valdību, valsts institūcijas un likuma varu,» teikts paziņojumā.

Tusks preses konferencē tomēr atzina, ka ir «pāragri izteikt pieņēmumus» par apvērsuma mēģinājuma sekām.

«Galvenais jautājums ir, kāda Turcija iznāks no šīs krīzes,» uzsvēra Eiropadomes prezidents, piebilstot, ka tas, kā Ankara risinās apvērsuma sekas, būs izšķiroši «ne tikai Turcijai, bet visam reģionam un, protams, ES un Turcijas attiecībām».

Tusks norādīja, ka ES cer saglabāt Turciju kā savu partneri.

Sagaidāms, ka situācija Turcijā būs svarīgākais jautājums, kas tiks apspriests pirmdien paredzētajā ES dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu