Jumta segums Benders - Zviedrijā ražoti betona dakstiņi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ir dažādi jumti ar dažādām ekspluatācijas īpašībām. Izvēloties jumta segumu, jāizanalizē visi tā izvēles ietekmes aspekti. Pirmām kārtām, parasti tiek izvēlēti ēkas saimnieka gaumei visatbilstošākie jumta materiāli. Izejot no tā potenciālo jumta segumu klāsts sašaurinās, ņemot vērā dažādas konkrētā materiāla priekšrocības un trūkumus.

Pie argumentiem jāņem vērā daudzas nianses - kā piemēram, jumta materiāla vizuālais izskats; kvalitātes garantija; piemērotība konkrētās ēkas stilam; esošā/plānotā jumta konstrukcija; cena par visu jumta “pīrāgu”; ekspluatācijas izmaksas ilgtermiņā; montāžas vienkāršums u.c.

Viens no galvenajiem faktoriem, kas jāņem vērā jebkuram jumta materiālam, kas tiek izmantots Latvijas teritorijā – tam jābūt piemērotam Latvijas klimatiskajiem apstākļiem. Tam jāspēj izturēt mūsu mainīgie laikapstākļi - saule, lietus, vējš, sals un citi nokrišņi.

PIEMĒROTI ZIEMEĻU KLIMATAM

Izturīgs, ilgmūžīgs, dabisks, kluss, uzticams, vizuāli pievilcīgs un Ziemeļu klimatam piemērots ir betona dakstiņu jumta segums BENDERS, kas tiek ražots Zviedrijā. Šie betona dakstiņi ir izturējuši laika pārbaudi, jo to ražošanas pirmsākumi meklējami 1960. gadā. Gandrīz 60 gadu lielā pieredze nodrošinājusi to, ka ģimenes uzņēmums BENDERS no neliela uzņēmuma kļuvis par lielu daudznozaru koncernu, kas paralēli tam, ka jumtu segumu ražošanā ieņem stabilas līderpozīcijas visā Skandināvijā, tikpat veiksmīgi paralēli spēj darboties arī citās nozarēs – ražo betona bruģi, kāpnes un fasādes materiālus; nodarbojas ar šķirnes zirgu audzēšanu; attīsta nekustamos īpašumus u.c.

Ģimenes uzņēmuma BENDERS mērķis, kopš dibināšanas brīža saglabājies nemainīgs – būt spēcīgam ģimenes uzņēmumam, kas izstrādā, ražo un pārdod konkurētspējīgus produktus un pakalpojumus ar augstu kvalitāti celtniecības un inženiertehniskajās nozarēs. 

BETONA DAKSTIŅI - PIEVILCĪGS ĒKAS AKCENTS

Uzņēmuma BENDERS lielo ražošanas pieredzi un Zviedrijā ražoto produktu augsto kvalitāti, arvien biežāk novērtē arī Latvijā. Tieši tāpēc šo jumta segumu arvien biežāk var redzēt izmantojot gan jaunu ēku būvniecībā, gan renovācijā. BENDERS rūpnīcai sadarbojoties ar patērētājiem, arhitektūras, būvniecības un dizaina profesionāļiem, tiek radīti betona dakstiņi, kas ir ne vien funkcionāli, bet arī ļoti pievilcīgi. Jumta segums ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc svarīgi, ka ēkas īpašniekam pēc jumta seguma montāžas uz ēkas, rodas tā lieliskā sajūta un sirdsmiers, ka ir izdarīta pareizā izvēle.

BENDERS betona dakstiņi pieejami 3 dažādos profilos, plašā krāsu paletē ar 4 dažāda veidu virsmas apstrādi. To, kura veida dakstiņus izvēlēties, lielā mērā nosaka ēkas tēls un tās īpašnieka gaume.

*PALEMA ir klasiska izskata divviļņu dakstiņi, kas piemēroti visiem jumtu veidiem. Populārākais un pieprasītākais dakstiņa veids Skandināvijā (arī Latvijā).

*CARISMA ir plakanais dakstiņš ar mūsdienu stilu. Modernie, plakanie betona dakstiņi ar precīzām, izteiktām līnijām piešķir jumtam īpašu un atšķirīgu izskatu. Tāpat kā citur pasaulē, arī Latvijā kļūst arvien populārāks.

*EXKLUSIV ir klasiskais S-veida jeb vienviļņa dakstiņš ar augstāku profilu. Tā viļņojums īpaši skaisti izskatās senlaicīgām muižām un citām vēsturiskām ēkām.

Visi produkti tiek ražoti atbilstoši augstākajiem kvalitātes standartiem, tie tiek regulāri testēti, lai nodrošinātu, ka klienti vienmēr saņem dakstiņus, kas kalpo ilgi. Benders saviem pilnas komplektācijas jumtiem dod 30 gadu garantiju, bet betona dakstiņi ir pierādījuši savas izcilās funkcionalitātes īpašības un to kalpošanas laiks ir līdz pat 100 gadiem. Lai arī kādu formu, krāsu un virsmas apstrādes veida kombinācija tiek izvēlēta, Benders garantē, ka jumta funkcionalitāte un dizains ikvienu ēkas īpašnieku priecēs vēl ilgi, kā arī nodrošinās teicamu ekspluatāciju daudzu gadu garumā.

EKSKLUZĪVS JUMTA SEGUMS PAR PIEEJAMU CENU

Vizuāli pievilcīgs un labi funkcionējošs Benders dakstiņu jumts palielina ēkas vērtību – tā ir ilgtermiņa investīcija. Svarīgi ņemt vērā, ka jumta seguma cena jāvērtē pēc ekspluatācijas ilguma. Tā piemēram – dārgāk pirkts jumts ilgtermiņā (piemēram, 30 gados) var izrādīties krietni lētāks. Tāpat jāņem vērā arī jumta kopējās izmaksas – ne vienmēr tas, kas lētāks kvadrātmetrā, būs tiešām izdevīgāks. Nevar aizmirst arī palīgmateriālu, jumta konstrukcijas, montāžas un ilgtermiņa apkopes izmaksas. Betona dakstiņu jumtam nav nepieciešama īpaša apkope. Tas ilgi kalpo un noveco cienījami. Tieši tāpēc šāda jumta izvēle ir ļoti izdevīga un ekonomiski pamatota. Tāpat arī valdošais stereotips par to, ka betona dakstiņu jumtu mājai nevar likt, jo tas ir smags, visbiežāk ir nepamatots. Izpētot jumta konstrukcijas un to stiprību, nākas secināt, ka jumta konstrukcija pieļauj arī betona dakstiņu jumta seguma izmantošanu.

Lai nodrošinātu BENDERS betona dakstiņu jumta konstrukcijas maksimālu ilgmūžību, tas jāieklāj pilnā komplektācijā – ar visiem profilam atbilstošajiem betona aksesuāriem un papildelementiem, jumta drošības elementiem, noteksistēmām un ventilācijas izvadiem. Dažreiz klientiem šķiet, ka tie ir tikai sīkumi, kas rada papildus izmaksas, taču tie rada būtisku atšķirību gan jumta ekspluatācijā, gan optimāla iekštelpu klimata nodrošināšanā.

PIEEJAMI VISĀ LATVIJĀ

BENDERS betona dakstiņus Latvijā var iegādāties pie BENDERS oficiālā pārstāvja jumtu vairumtirdzniecības bāzē VINTEKO, kā arī labākajās būvmateriālu tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lai veiktu jumta izmaksu aprēķinus, droši elektroniski atsūtiet ēkas projektu vai jumta izmērus – profesionālie un pieredzes bagātie VINTEKO konsultanti veiks jumta aprēķinus, ieteiks labāko risinājumu, kā arī nodrošinās piegādi visā Latvijā! Ja liec jumtu, tad dari to pārdomāti – lai kalpotu visu mūžu! Ja JUMTS – tad VINTEKO!

Vairāk par Zviedrijā ražotajiem BENDERS betona dakstiņiem var uzzināt šeit.

www.vinteko.lv

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu