VIDEO Valdība informē par iecerētajām izmaiņām Covid-19 situācijas uzlabošanai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: GINTS IVUSKANS / AFP

Ministru kabinets šodien turpinās lemt par iecerētajām izmaiņām Covid-19 epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai.

Ministru kabinets ceturtdien lēma tikai par daļu no plānotajām izmaiņām Covid-19 epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai, bet par atlikušajiem jautājumiem tiks lemts šodien.

Pagājušajā nedēļā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ministrus informēja, ka trešdien Operatīvās vadības grupas sanāksmē netika panākta vienošanās par visiem jautājumiem, kas izriet no iepriekš valdībā atbalstītā "A" scenārija epidemioloģiskās situācijas stabilizēšanai. 

Tāpēc pagājušajā nedēļā tika skatīta viena daļa jautājumu, kas saistīta ar iecerētajām izmaiņām epidemioloģiskās situācijas stabilizēšanai, bet otra daļa tiks skatīta šodien.

Pagājušajā nedēļā valdība atbalstīja priekšlikumu, kas paredz striktākus nosacījumus klātienes darbam valsts pārvaldē un pašvaldībās. Tāpat valdība lēma epidemioloģiski drošākās pašvaldībās atļaut nelielu daļu izglītības nodarbību īstenot ārpus telpām klātienē. Valdība arī atbalstīja priekšlikumu, ka cilvēkiem, kuri par spīti aicinājumam neceļot, ierodas Latvijā no trešajām valstīm, būs par saviem līdzekļiem jātestējas un pozitīva testa gadījumā jāapmaksā pašizolācija viesnīcā.

Līdz šim vēl nav lemts par priekšlikumu piešķirt 60 eiro atbalstu katram strādājošajam par attālinātā darba veikšanu, šo summu neapliekot ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Video: Preses konference

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu