"Viņš izraka sev kapu. Tad viņu nošāva." Divi bijušie "Vagner" kaujinieki atklājuši būtisku informāciju (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Raidsabiedrība CNN runājusi ar diviem bijušajiem "Vagner" kaujiniekiem, kuri karojuši Ukrainā.

Šos divus kaujiniekus Ukrainas karaspēks esot sagūstījis pagājušā gada beigās. Raidsabiedrība neatklāj viņu identitāti.

"Mēs bijām 90. Pirmajā uzbrukumā gāja bojā 560 cilvēki. Vairāki cilvēki tika ievainoti, savu pirmo uzbrukumu Luhanskas apgabalā atceras "Vagner" kaujinieks".

Pēc viņa teiktā, ja vienai grupai neizdodas izcīnīt mērķi, tad viņi uzreiz nosūta otro un trešo grupu.

Otrais kaujinieks stāstīja, ka piedalījies uzbrukumā, kas ilga piecas dienas. "Pirmie soļi mežā bija sarežģīti tur izlikto mīnu dēļ. Septiņi no desmit puišiem gāja bojā uzreiz," viņš stāstīja.

"Mēs nevarējām atkāpties bez pavēles, jo, ja mēs neievērosim pavēli, mēs tiksim nogalināti," sacīja viens no bijušajiem kaujiniekiem.

Viens vīrietis palika pozīcijā, viņš bija ļoti nobijies. Tas bija viņa pirmais uzbrukums. Mums lika skriet uz priekšu, bet viņš paslēpās aiz koka un atteicās to darīt.

Par to tika ziņots komandai, un viss. Viņu aizveda 50 metrus no bāzes. Viņš izraka sev kapu, un tad viņu nošāva," sacīja viens no bijušajiem kaujiniekiem.

Pēc viņu teiktā, viņi nezināja par notiekošo Ukrainā, jo domāja, ka Ukrainas armija ir pametusi valsti.

"Mēs domājām, ka cīnīsimies ar poļiem un dažādiem algotņiem, vāciešiem," viens no viņiem piebilda.

3. februārī vēstīts, ka Krievijas algotņu grupējums "Vagner" samazinājis cietumnieku vervēšanu, jaunākajā ziņojumā norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārais izlūkdienests.

Kā norāda analītiķi, cietumnieku vervēšana apsīkusi vismaz daļēji sakarā ar cīņu par varu starp dažādām grupām Krievijas valdošajā elitē.

"Publiskajā telpā nonākusi ievērojamā spriedze starp "Vagner" un Krievijas Aizsardzības ministriju," teikts izlūkdienesta ziņojumā.

Gan Krievijas likumsargu, gan ukraiņu karavīru ziņojumi liecina, ka ir savervēto "Vagner" algotņu skaits samazinājies, teikts ziņojumā.

Ukrainas karavīru ziņojumi no frontes līnijām liecina, ka Krievija svarīgākajos virzienos mazāk ķeras pie masveida "dzīvo viļņu" uzbrukuma taktikas, tajos dzenot savervētos cietumniekus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu