Piektdien vietām gaidāms putenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegputenis Rīgā
Sniegputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 12. janvārī, Latvijā, sākot no rietumiem, snigs, daudzviet snigs stipri, gaidāms arī putenis, Kurzemē sniegs pāries lietū, prognozē sinoptiķi.

Valsts lielākajā daļā uzsnigs 4-9 centimetri sniega. Autoceļi kļūs sniegoti un slideni, sniegputenī pasliktināsies redzamība. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajā un austrumu daļā izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru snigšanu.

No ziemeļiem Latviju sasniegs ciklona centrs, tādēļ vējš būs mainīga virziena un stipruma. Galvenokārt gaidāms mērens dienvidu un rietumu vējš, Kurzemē tas pāries ziemeļrietumu vējā, bet vakarā valstī dominēs ziemeļu un austrumu vējš. Kurzemes piekrastē gaidāmas ziemeļrietumu un vēlāk ziemeļu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra rietumu un centrālajos novados paaugstināsies līdz 0..+3 grādiem, bet Latvijas austrumos tā nepārsniegs -4..-8 grādus.

Rīgā spēcīgi snigs un nedaudz putinās, pievakarē iespējams neliels lietus. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, vēlā pēcpusdienā gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē, savukārt vakarā brāzmainu ziemeļu vēju nomainīs ziemeļaustrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +1 grāds.

Ciklons no Somijas strauji virzās uz Latviju. Atmosfēras spiediens pazeminās, piektdienas rītā tas vēl ir 1018-1023 hektopaskāli jūras līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu