Lieliska dāvana piepilda Nacionālā teātra aktrises Madaras Botmanes sapni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Tas bija nenormāli forši! Tiešām lieliska, lieliska dāvana!» izkāpjot no nelielās lidmašīnītes Spilves lidlaukā, ar kuru pusstundu vizinājusies virs ziemīgās Rīgas, pozitīvās emocijas neslēpj Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane. Viņa ir tādā sajūsmā, ka turpat uz vietas sarunā ar pilotu Jāni atgriezties un lidot vēl.

«Vislabākais bija pilota humors, tā viegli, droši, bez nekāda stresa, lai gan lidmašīna rūc un tu taču nezini, kas tevi tur augšā sagaida. Bet viņš tā mierīgi - tagad lidojam pa Brīvības ielu, tagad esam Mežaparkā! Tas viss ir skaidri redzams, esam pilsētā, vienīgi tur, augšā, nav nekādu luksoforu un korķu,» aizrautīgi stāsta Madara.

Foto: Publicitātes foto

Kaut gan lidošana Madarai nav sveša, ar šādu pieredzi – lidot kā romantiskās filmās, četrvietīgā viendzinēja lidmašīnā, nelielā augstumā, baudot skaistu ainavu un piedzīvojot īpašas izjūtas, aktrise sastopas pirmo reizi. Atsaucoties Nacionālā dāvanu eksperta Latvijā - Lieliska dāvana aicinājumam izmēģināt kādu no daudzajām mājas lapā www.lieliskadāvana.lv atrodamajām dāvanu idejām, Madaras izvēle uzreiz apstājās pie sadaļas Lidojumi un lēcieni. «Tur bija visādas brīnumjaukas lietas, arī gaisa balons, reaktīvā lidmašīna, bet lidojums virs Rīgas darba dienas pēcpusdienā par godu manai nesenajai dzimšanas dienai likās labākā iespēja,» stāsta Madara.

www.lieliskadavana.lv

Ikdienā Madara asas izjūtas īpaši nemeklē, bet lidošana nez kāpēc uzrunājusi. Varbūt tāpēc, ka tieši šoruden Nacionālajā teārī pirmizrādi piedzīvoja Čehova luga «Trīs māsas», kur Madara spēlē vienu no galvenajām lomām. Un, kāda sagadīšanās – izrādes reklāmas foto tapis tieši Spilves lidlaukā, kur māsas pašas savām rokām mēģina iekustināt smagnēju mazkalibra lidmašīnu, lai dotos sapņu un ilūziju lidojumā. «Toreiz lidot mums neļāva, lai gan ļoti gribējās, bet re - tagad atgriezos un to piedzīvoju,» smejas Madara.

Foto: Publicitātes foto

«Lidojot ar lielo lidmašīnu, esi lielā plastmasas kastē, bet ar šādu nelielu ir pavisam citādāk - tā mīļi, forši, it kā ar divriteni lidot pa gaisu. Zeme ir tuvāka, tomēr no cita skatu punkta,» iespaidos dalās Madara. Viņai no bērnības palicis atmiņā Žila Verna piedzīvojumu romāns par ceļošanu gaisa balonā, līdz ar to lidojums virs Rīgas bijis kā iespēja piepildīt bērnības sapni.

«Man pašai ir tā - jo tuvāks cilvēks, jo grūtāk atrast viņam dāvanu, jo gribas kaut ko ļoti īpašu. Lidojums virs Rīgas ar šādu mazu lidmašīnu būtu tiešām sapņu dāvaniņa cilvēkam, kurš vēlas izrauties no ikdienas un vārda tiešā nozīmē visas problēmas atstāt tālu lejā,» spriež Madara.

Foto: Publicitātes foto

Kāpēc noteikti jāpamēģina? Pilota ieteikumi

Kāpēc lidojumu virs Rīgas nelielā lidmašīnā vajadzētu izmēģināt ikvienam, arī tiem, kam šķiet, ka gaisā viss jau redzēts un piedzīvots? Pilotam Jānim ir atbildes, kas pārliecinās vislielāko skeptiķi.

«Galvenais pluss ir ideālā redzamība un iespēja saskatīt vissīkākās ainavas nianses – ielas, mājas, jūras krastu, pilsētu torņus, reljefu, upes u.c. Mazajai lidmašīnai ir lielāki logi, lidojuma augstums salīdzinoši zems – līdz 1 kilometram. Arī ātrums ir neliels, vidēji 150 km/h, kas ļauj baudīt fantastiskos skatus, turklāt redzēt tieši to, ko cilvēks pats vēlas,»stāsta Jānis.

Foto: Publicitātes foto

Pasažieru vēlmes esot ļoti dažādas – bieža izvēle ir lidojums uz Siguldu, Rīgas jūras līča krasta apskate Saulkrastu vai Kolkas virzienā, kas īpaši skaisti atmirdz saulrietā. Populāra ir arī Rīgas panorāmas baudīšana, ietverot zaļo Mežaparku un Ķīšezeru, Bolderāju, Daugavas salas u.c. Lidmašīnā ērti var justies līdz pat trīs pasažieriem.

Lidojumi ir kā radīti arī romantiskiem nolūkiem – kāzu jubilejām, bildināšanai, dzimšanas un vārda dienu svinībām. Piemēram, populārs un ļoti radošs veids, kā bildināt savu mīļoto sievieti, ir kādā klusā pļavā vai pludmalē no labi pamanāmiem materiāliem salikt viņas vārdu ar saukli Vai tu mani precēsi? Es tevi mīlu! vai tml., un tad lidojuma laikā virs zīmīgā uzraksta atklāt mīļotajai savus nodomus. Tad birst aizkustinājuma asaras, skan solījumi mīlēt, mijas skūpsti, kas augstu gaisā, redzot apkārt bezgalīgas debesis, sauli un mākoņus, kļūst par tiešām neaizmirstamu piedzīvojumu.

Foto: Publicitātes foto

Ja pasažieri jūtas labi, lidojuma laikā ir iespējams piedzīvot arī asākas izjūtas – kādu pavisam nelielu pilota veiktu straujāku pagriezienu, kas ļauj justies kā amerikāņu kalniņos. «Ar gaisa akrobātiku nenodarbojamies, bet gaisā visas izjūtas ir asākas - pat neliels pagrieziens šķiet kā strauja viržā, kas rada piedzīvojuma sajūtu,»stāsta Jānis.

Lai lidotu, aiz loga nav jābūt siltam un skaistam laikam – arī ziemā var piedzīvot fantastiskus dabas skatus, saullēktus, saulrietus, mākoņu un sniega spēles. Esi labais burvis un uzbur lidojuma prieku sev tuvam cilvēkam, noliekot lidojumu dāvanā zem Ziemassvētku eglītes!

Lidojums ar lidmašīnu virs Rīgas

Lieliska dāvana ir uzņēmums, kas nodarbojas ar iespaidu dāvanu karšu un komplektu tirdzniecību. Uzņēmuma mērķis ir piedāvāt pircējam visas iespējamās dāvanu idejas – jebkuriem dzīves svētkiem vienā vietā. Lieliska dāvana dāvanu kartes un dāvanu komplekti tiek tirgoti lielākajos valsts tirdzniecības centros, balti-oranžos stendos ar zilonīti un interneta mājas lapā www.lieliskadavana.lv.

www.lieliskadavana.lv

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu